Πεζοπόροι

πεζοπόροι

Οι “πεζοπόροι μαθητές των Δ2 και Ε1 τμημάτων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων απάντησαν ΝΑΙ στην έκθεση της Τροχαίας Τρικάλων

Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, οι μαθητές των Δ2 και Ε1 τμημάτων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων “πεζοπόροι” έφτασαν με τους συνοδούς δασκάλους τους Καραβέντζα Καλλιόπη και Τσακίρη Ευφροσύνη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Τρικκαίων στην Πράσινη Γωνιά, αποδεχόμενοι την πρόσκληση της Τροχαίας για την Έκθεση Οδικής Ασφάλειας, κάνοντας έτσι και δικά τους τα συνθήματα: “Παιδιά, η ζωή είναι μπροστά και σας περιμένει!”, “Δώστε προτεραιότητα στη ζωή!”, “Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο!”, “Κάθομαι στο πίσω κάθισμα και φοράω ζώνη!”, καθώς και άλλα χρήσιμα και επίκαιρα συνθήματα.

Το μάθημα και οι δράσεις αρχίζουν με ομιλία – ενημέρωση από την Αστυνόμο Β΄ κυρία Νίκη Κόφφα και τους έμπειρους συνεργάτες της, άνδρες της Τροχαίας. Το ενδιαφέρον των μαθητών μεγάλο, αφού η ενημέρωση εμπλουτίζεται με πλούσιο οπτικοακουστικό και πραγματικό υλικό.

Στους μαθητές προβλήθηκαν Video για την ασφαλή μετακίνησή τους με ποδήλατο, λεωφορείο, αυτοκίνητο, αλλά και με τα πόδια.

Συμμετείχαν σε έξυπνα “παιχνίδια” με απώτερο σκοπό την καλύτερη κυκλοφοριακή τους αγωγή και την οδική τους ασφάλεια.

Έκαναν αλκοτέστ με πραγματικό αλκοολόμετρο ? και έλυσαν τις απορίες τους, αφού οι άνδρες της Τροχαίας ήταν δίπλα τους φιλικοί, πρόθυμοι και έτοιμοι να απαντήσουν σε όλα τους τα ερωτήματα.

Φεύγοντας, μαζί με τους προβληματισμούς μας και τις χρήσιμες πληροφορίες ? πήραμε και τα δωράκια μας. Εύχρηστο ατομικό έντυπο υλικό, για να μας θυμίζει καθημερινά την ανάγκη για ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ !!!

Ευχαριστούμε όλους εσάς που συμβάλλατε στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, καθώς και τους άνδρες της Τροχαίας, για τη βοήθεια που μας πρόσφεραν και με ανακούφιση δεχθήκαμε, για το πέρασμα των διαβάσεων της πόλης.

οι δασκάλες των Τάξεων Δ2 – Ε1

[slideshow id=64] [nggallery id=64]

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο